Telefon

070-6623636

info@curado.se

Öppettider

Mån - Fre: 12:00-18:00

Har du naglar som spricker, skivar sig och går sönder? Det kan bero på att de är torra!

Naglarna är uppbyggda av keratinkedjor som hålls samman av krysslänkar. Tillsammans bildar de likt ett rutnät. Mellan alla keratinkedjor och krysslänkar lägger sig små vattenmolekyler och torkar ut nageln. Man kan säga att nageln är som en tvättsvamp som suger åt sig vatten. Det tar sen ca. 24 timmar innan nageln är helt torr från vattnet. Med andra ord ligger vattenmolekylerna hela tiden och tokar ut naglarna, eftersom vi tvättar händerna flera gånger om dagen.

Det nageloljan gör är att den tränger ner i nageln och ”knuffar” bort vattenmolekylerna. Detta gör att naglarna återfuktas, och blir mer flexibla och starka. Den gör även naglarna mer motståndskraftiga mot vatten! Så är du trött på trasiga naglar, är nageloljan verkligen något för dig!

Men fungerar det inte med vanlig matolja då?
Nej, det gör det inte. Vanlig matolja har för stora molekyler för att den ska kunna tränga ner i nageln. Riktig nagelolja är framtagen för att kunna göra största, bästa verkan!

Nagelolja kan du köpa hos oss här på Curado. Pris: 50 kr/st.

Välkomna!

 

Rekommenderade artiklar